Van Dooren Transport

Corona Virus – LIVEBLOG

12 maart 2020

Beste Relatie, 

Via dit LIVEBLOG proberen wij u zoveel als mogelijk op de hoogte te houden van de ontwikkelingen rondom het Corona Virus en het effect op uw en onze bedrijfsvoering. Wij wensen u, uw & onze medewerkers heel veel sterkte toe de komende periode. En vooral… Blijf gezond! 

26-3-2020 

Anthos: Schade bloembollenhandel 160 miljoen euro

De schade die handelsbedrijven in de bloembollensector oplopen door de coronacrisis kan oplopen tot wel 160 miljoen euro. Dat blijkt onder een enquête onder die bedrijven, die Royal Anthos heeft uitgevoerd. Lees hier het volledige artikel.  

BRON: Greenity

23-3-2020 (9:00 uur)

België sluit grens met NL, goederenvervoer mag door Bepaalde grensovergangen tussen Nederland en België zijn afgesloten. Dit geldt enkel voor het personenverkeer, goederenverkeer kan nog vooralsnog overal door. 

20-3-2020 (17:00 uur) 

Duitse deelstaten nemen één voor één strengere maatregelen

Steeds meer deelstaten in Duitsland besluiten op eigen houtje de coronamaatregelen aan te scherpen. Sinds afgelopen week gelden er landelijke regels en werden bijvoorbeeld veel winkels gesloten. Ondermeer Beieren, Saarland, Hessen en Baden-Württemberg hebben besloten verdere stappen te nemen. Op straat mogen groepen niet groter zijn dan vijf personen. En restaurants, kappers, tuincentrums en bouwmarkten moeten toch dicht… 

De eerste dorpen en steden hebben ook al een total lockdown ingevoerd. Mensen mogen daar ook voor een wandeling of om te sporten niet meer de straat op. 

Veel van onze klanten beleveren tuincentra en bouwmarkten. Op dit moment is er dus heel veel onzekerheid of wij de zendingen van onze klanten volgende week kunnen verwerken. 

20-3-2020 (15:00 uur)

Herhaalde oproep TLN: behandel chauffeurs respectvol!

Transport en Logistiek Nederland doet opnieuw een oproep om chauffeurs in het beroepsgoederenvervoer respectvol te behandelen. Dat is helaas nodig. TLN krijgt nog steeds klachten van chauffeurs die slecht worden behandeld. Ze mogen niet naar de WC, niets drinken of eten in de gebouwen waar ze laden of lossen. Ook moeten ze persoonlijke medische informatie verstrekken en wordt hun temperatuur opgemeten. Dit is wettelijk verboden. Chauffeurs zijn onmisbaar voor de bevoorrading van ons land en verdienen veel respect voor hun waardevolle werk. Bekijk hier het bericht.

17-3-2020 (12:00 uur)

Met deze kaart kunt u een indicatie van wachttijden bij grensovergangen in Europa bekijken. Deze website is gratis te bezoeken tijdens de coronacrisis. Het bedrijf dat de kaart aanbiedt en updatet geeft wel aan dat zij niet kunnen instaan voor de betrouwbaarheid van de informatie. (BRON: TLN.nl) 

17-3-2020 (09:27 uur) 

Zwitserland sloot vandaag om middernacht haar grenzen. Internationaal goederenvervoer blijft toegestaan. Deze maatregel duurt zeker tot 19 april. (BRON: TLN.nl) 

17-3 -2020 (09:15 uur) 

Vooralsnog kunnen de meeste chauffeurs van ons in Duitsland nog lossen bij tuincentra en bouwmarkten. De grenzen met Duitsland zijn nog open voor goederenvervoer. De grens met Frankrijk is ook nog open voor goederenvervoer. 

16-3 -2020 (15:15 uur) 

Beieren 16-3 – Premier Markus Söder (Beieren) heeft een actieplan in Beieren uitgeroepen vanwege het coronavirus. Het leek in eerste instantie dat ALLE winkels vanaf a.s. woensdag gesloten zouden worden. Nu lijkt het erop dat Bouwmarkten en Tuincentra wel open blijven voor goederenontvangst. Een van onze chauffeurs bevestigden dit zojuist vanuit Duitsland. 

Voor ontwikkelingen in de deelstaat Beieren kunt u de volgende pagina bezoeken:  www.br.de/nachrichten/amp/bayern/katastrophenfall-in-bayern-diese-regeln-gelten-ab-sofort

16-3 -2020 (13:45 uur) 

Veel truckstops blijken toch klaar te staan voor onze chauffeurs. Truckstops leveren maaltijden tot aan de cabine. Ook zijn de meeste douches open. Bedankt daarvoor! 

16-3 -2020 (9:00 uur) 

Op 16 maart 2020 sluit Duitsland om 08:00 uur de grenzen met Oostenrijk, Zwitserland, Denemarken en Frankrijk. Er zullen strengere controles worden gehouden en mensen worden geweigerd. Het goederenvervoer mag hier wel de grens over. De Duitse autoriteiten hebben de grenscontroles geïntensiveerd (inclusief meting van de lichaamstemperatuur). Er zijn geen andere beperkingen op grensdoorlaatposten, zowel voor passagiers als voor goederen. De Duitse regering heeft de deelstaten verzocht de weekendverboden voor vrachtwagenbewegingen op te schorten om de situatie tijdens de crisis te verlichten. De deelstaten Beieren, Noordrijn-Westfalen, Saksen en Nedersaksen hebben de opschorting van de weekendverboden aangekondigd voor vrachtwagens die hygiëne- en voedselproducten vervoeren met een lange houdbaarheid. 

16-3 -2020 (8:45 uur) 

In aanvulling op de berichtgeving van de overheid zondag 15-3-2020, het volgende: Vooralsnog wordt onze operatie gecontinueerd. De landen die wij bedienen hebben op dit moment (nog) geen restricties aan de grenzen. Wij bekijken per dag wat tot onze mogelijkheden behoort en hoe wij kunnen voorzien in uw transportvraag. Als gevolg van de nieuwe maatregelen van vandaag (sluiting van scholen en horeca e.d.), verwachten wij problemen met de bezettingsgraad van ons wagenpark, planning, warehouse en administratie. De druk op onze planning is op dit moment er groot door de onzekerheid van de bereikbaarheid van uw en onze klanten. Wij verzoeken u zo veel als mogelijk per e-mail te corresponderen ().

Daarnaast verwachten wij dat door de sluiting van de horeca (en dus ook wegrestaurants / truckstops), het voor onze chauffeurs moeilijk wordt om gebruik te maken van de reguliere overnachtingslocaties en/of rustplaatsen. Hierdoor kan het voorkomen dat er extra afstanden gereden moeten worden en dat rij- en rusttijden anders benut moeten worden. Wij zullen onze werkzaamheden zo goed als mogelijk uitvoeren, maar wij verwachten door de landelijke situatie dat planningen niet altijd gehaald kunnen worden en dat tijdleveringen niet vanzelfsprekend nageleefd kunnen worden. 

13-3-2020 (15:45 uur) 

Naar aanleiding van de nieuwe maatregelen die het kabinet vandaag heeft uitgesproken gaan wij intern extra maatregelen nemen om de verspreiding van het coronavirus te minimaliseren.  

De nieuwe maatregelen van het kabinet zijn:

  • Blijft thuis bij klachten. Neusverkoudheid en hoestklachten, keelpijn en eventueel koorts;
  • Evenementen met meer dan 100 personen worden afgelast;
  • Dit geldt ook voor musea en sportbijeenkomsten;
  • Beperk het bezoek aan ouderen en kwetsbaren;
  • Werk zoveel mogelijk thuis. 

Zeker het laatste punt is in een transportbedrijf uiteraard voor veel functies onmogelijk. Waar we wel rekening mee kunnen houden is de manier waarop Corona zich verspreid. Namelijk van mens tot mens.

Daarom: 

  • Was regelmatig je handen;
  • Hoest en nies aan de binnenkant van je elleboog;
  • Gebruik papieren handdoekjes / zakdoekjes. 

Mochten er aanvullende maatregelen genomen moeten worden dan houden we jullie uiteraard weer op de hoogte.

2020-03-12 / Problematiek rondom het Coronavirus in Europa 

Beste relatie,

Door de recente ontwikkelingen met betrekking tot het Coronavirus in Europa, kunnen wij op dit moment nog niet goed inschatten of uw transportorders zonder problemen zullen doorgaan, voor de aankomende dagen en weken. Vandaar dat wij u hierbij onze handelswijze zullen communiceren.

Van Dooren Transport & Van Dooren Forwarding zullen al uw zendingen blijvend accepteren. Echter, bij het ontstaan van problemen/schade buiten de bevoegdheid van Van Dooren Transport en Van Dooren Forwarding, zal hiervoor geen verantwoordelijkheid kunnen worden genomen. Voorbeelden hiervan zijn gevolgen voortkomend uit genomen maatregelen ter voorkoming van verspreiding van het virus door regelgevende instanties of het sluiten van losadressen, zonder hierover te worden ingelicht door de opdrachtgever of ontvanger.

U begrijpt dat dit een uitzonderlijke situatie is, voor zowel ons als u, en hopen op uw begrip hiervoor. Voor verdere vragen/informatie kunt u contact met ons opnemen (via +31 252 520164 of info@vandooren.nl) en wij vragen dit ook wederzijds van u, zodat wij samen deze problematiek op een professionele manier doorstaan.

Met vriendelijke groet,

Alex van Dooren
Van Dooren Transport / Van Dooren Forwarding

——-

Best relationship,

Due to recent developments with regard to Corona virus in Europe, we are not yet able to properly estimate whether your freight orders will continue without problems for the coming days and weeks. That is why we hereby communicate our course of action.

Van Dooren Transport & Van Dooren Forwarding will permanently accept all your shipments. However, if problems / damage arise outside the competence of Van Dooren Transport & Van Dooren Forwarding, no responsibility can be taken for this. Examples of this are consequences arising from measures taken to prevent the virus from spreading by regulatory authorities or closing unloading addresses, without being informed by the client or recipient.

You understand that this is an exceptional situation for both us and you and hope for your understanding. For further questions / information you can contact us (via +31 252 520164 of info@vandooren.nl) and we also request this from
you mutually, so that together we can deal with this problem in a professional manner.

Kind regards,

Alex van Dooren
Van Dooren Transport / Van Dooren Forwarding

Blijf op de hoogte