Van Dooren Transport

De digitalisering van de bollenketen gaat een nieuwe impuls krijgen. Er is vanuit de bloembollensector een voornemen om de leveringen verplicht digitaal te gaan aanmelden in 2021. Dit is het moment om de reeds gaande automatiseringsslag in de bollensector verder te gaan uitbouwen. 

Van Dooren Transport & Forwarding is benaderd om mee te denken in de verschillende mogelijke scenario’s, voor- en nadelen en mogelijke uitdagingen die we gaan tegenkomen. Uiteraard staan wij open om mee te denken om de sector digitaal te koppelen met helder afspraken, uniforme standaarden tegen de laagst mogelijke kosten. 

Stap in de goede richting 

Voor Van Dooren Transport & Forwarding is het digitaliseren van de bollenketen uiteraard een mooie stap in de goede richting. Onze klanten weten dat wij al bovengemiddeld geautomatiseerd zijn met o.a. digitale koppelingen met interne systemen van klanten. Daarnaast hebben we de Van Dooren Transport-APP waarin klanten en de klanten van onze klant gratis orders kunnen boeken, zendingstatussen kunnen bekijken en zendingen kunnen Track & Tracen. Verder informeren wij de sector (laad- en losrelaties) dagelijks digitaal m.b.t. ETA’s van zendingen en emballagetransacties voor de volgende werkdag. De hele sector ‘aan elkaar knopen’ zou echt een efficiencyslag.  

Papierloos Transport

Verdere digitalisering van de bollenketen legt de weg vrij voor implementatie van de digitale vrachtbrief. Transfollow zou hier een goede partner in kunnen zijn. Transfollow is dé standaard voor de digitale vrachtbrief. De standaard is ontwikkeld vóór en dóór de markt. Het resultaat: altijd realtime inzicht in de status van elke digitale vrachtbrief. 

Op deze pagina zullen wij u op de hoogte houden van de ontwikkelingen. 

Alex van Dooren 

Blijf op de hoogte