Van Dooren Transport

Van Dooren Transport rijdt de Hyacinten voor de Corso

16 april 2014

De hyacint zal toch kleur- en geurrijk aanwezig zijn op de zestien praalwagens van het 67e Bloemencorso van de Bollenstreek. Van Dooren Transport zal 2 volle trailers met hyacinten vanuit de Kop van Noord-Holland naar de klinkenberghallen vervoeren waar de hyacinten in de koelcel bewaard zullen worden.

In de kop van Noord-Holland staat een flinke hoed hyacinten die pas laat kon worden geplant, en dus nu pas in bloei komt. Deze week zal bloemenman Ted Kortekaas naar De Noord afreizen om de bloemen te gaan snijden. Dat deelde voorzitter Leo van der Zon mee tijdens de persconferentie die dinsdag 15 april op Keukenhof werd gehouden.

De beschikbare hyacinten zijn blauw, roze en wit, en goed voor zo’n 2.500 kratten. Naast deze hyacinten wil het corso gaan werken met dubbele tulpen.

Na Van der Zon gaven vertegenwoordigers van alle gemeenten waar het corso langskomt, behalve Bloemendaal en Heemstede, een overzicht van alle activiteiten die rond het corso plaatsvinden. Dat varieert van een kindercorso in Voorhout, de mooiste file van Nederland in Noordwijk, de Keukenhofboulevard in Lisse en een grootse, verlichte entree in eindpunt Haarlem.

De eerste steek is woensdag 30 april in de Klinkenberghallen en wordt verricht door commissaris der Koning van Zuid-Holland Jaap Smit.​

BRON:  Bloembollenvisie

Blijf op de hoogte