Van Dooren Transport
Firemen Dakarteam

Dakar 2018 | Firemen Dakarteam

8 januari 2018

Ook in 2018 steunt Van Dooren Transport het Firemen Dakarteam weer tijdens Dakar 2018. Vanaf 6 januari is ons logo te zien op de racetruck tijdens de uitzendingen van RTL GP.

“Never change a winning team“ en dat hebben we na het enorme succes van de Dakar van 2017 dus ook niet gedaan. Het race team bestaat nog steeds uit Richard de Groot, Jan Hulsebosch en Gerard Beelen. Het was echter tijd voor de volgende stap dus we hebben nu naast een assistentieteam ook een marketing team.


LAATSTE NIEUWS – 10 JANUARI (01:23 UUR) 

(half negen ’s avonds lokale tijd) YES !!! Leven in de brouwerij, ze hebben WP6/CP3 gehaald. Dit is het laatste waypoint voor de finish. Uitzitten dan maar? Nee, wie weet gaat het team voor de derde dag op één oor in de duinen en dan zit ik hier als een zombie voor de computer.

Dan toch maar naar bed.

Vanochtend direct m’n telefoon gecheckt. En wat denk je???

ZE ZIJN GEFINISHT

Gesloopt zijn ze. Aarde donker was het met duinen als flatgebouwen. Ze hebben risico genomen, maar ze hebben echt alles gegeven om te finishen en zo niet meer achter de feiten aan te hoeven lopen. We hebben nog niet alle details en foto’s omdat het raceteam nu ligt te slapen en het serviceteam staat nu waanzinnig te knallen om de truck weer op te knappen. Niet dat ze pech hadden, zeker niet, maar na etappes als de afgelopen dagen met de beperkte tijd voor service en onderhoud, kan een beetje onderhoud zeker geen kwaad …..

(Teksten: Firementeam Dakar)


9 januari – STAGE 3

8 januari – STAGE 2

8 januari Firemen Dakarteam donating fire truck at Dakar 2018 – 2


7 januari Firemen Dakarteam – STAGE 1


6 januari Firemen Dakarteam – Promofilm

Het Team:

RICHARD DE GROOT

Chauffeur/monteur

Ik ben de chauffeur van de Dakar Truck en woonachtig in Noordwijkerhout. 14 jaar heb ik deel uitgemaakt van de vrijwillige brandweer in Hillegom. Tijdens mijn brandweerperiode ben ik begonnen met motorrijden en uiteindelijk doorgegroeid naar het rijden van de Dakar Rally. Volgend jaar wordt mijn 10 deelname aan de Dakar Rally waarvan 8 x met de motor (7x gefinisht) en vorig jaar voor het eerst met een vrachtwagen als onderdeel van het Riwald Dakar Team. Wij verzorgde de snelle assistentie voor de truck van Gert Huzink en zijn tevens gefinisht. Dit jaar heb ik een eigen truck aangeschaft, en samen met mijn oud collega’s van de brandweer zal ik deelnemen aan de Dakar Rally als het “Firemen Dakar Team” Mijn doelstelling is om de truck, samen met Jan en Gerard, ook volgend jaar weer naar de finish te brengen.

JAN HULSEBOSCH

Monteur

Vanaf mijn jonge jaren altijd gek geweest op techniek en alles wat daar mee te maken heeft. Gestart bij landbouw Mechanisatie bedrijf “Gebr. Heemskerk” uit Nieuw-Vennep. Tussentijds in militaire dienst gezeten en ook daar volop bezig geweest met het onderhouden van vrachtwagens en tanks. Sinds 1986 werkzaam bij de beroeps Brandweer van de Haarlemmermeer , en vanaf 2008 de Veiligheidsregio Kennemerland. Buiten het repressief optreden binnen de brandweer, ben ik ook veel bezig geweest met het aankoop van diverse voertuigen en het begeleiden tijdens de bouw hiervan. Veel onderhoud en reparaties uitgevoerd bij Boterbloem Transsport, gespecialiseerd in het vervoer van heipalen en fundatie balken. Daar heel wat ervaring opgedaan, denk dat nog heel goed van pas gaat komen. Al vele jaren een trouw fan van de Dakar rally en hoe mooi is het dan dat dit op je pad komt. Zeker met Richard en Gerard in het team moeten we deze grote uitdaging aan kunnen. En het wordt dan nog mooier als ook het totale thuisfront, mijn vrouw en twee kinderen hier ook volledig achter staan. Goed en fijn om te zien hoe vele mensen en bedrijven willen meewerken om deze uitdaging mogelijk te maken, maar ook van ander Dakar teams die ons al heel wat bruikbare tips gegeven. Kortom het geeft me nu al veel energie om de Truck met elkaar klaar te maken voor de Dakar Rally.

GERARD BEELEN

Navigator/monteur

Na het behalen van mijn MTS diploma werktuigbouwkundegerard heb ik mijn dienstplicht volbracht bij het korps commando troepen en aansluitend het korps mariniers. Sinds 1994 werkzaam bij het brandweer korps Amsterdam als duiker en brandwacht, naast de brandweer een eigen bedrijf waar we ons bezig houden met de aankoop,verkoop en verhuur van onroerend goed, met name woningen. Het Dakar avontuur is voor mij een nieuwe uitdaging. Richard, Jan en ik kennen elkaar al jaren en ik weet zeker dat het aan de inzet van het team niet zal liggen om heelhuids te finishen.

Mijn vrouw en vier kinderen staan ook 100% achter dit mooie avontuur.


Volg het Team via de LIVE-feed op: www.firemendakarteam.nl/tijdlijn  of op Facebook

 

Meer info vind u op: www.firemendakarteam.nl

Blijf op de hoogte