Van Dooren Transport

Papierloos transport – Sign on Glass

Hillegom, 18 januari 2021

papierloos-transportOnze klanten en ook ‘de klant van onze klant’ zijn al jaren gewend aan het gebruik de Van Dooren Transport-APP waarmee zij zendingen kunnen opgeven, orderstatussen kunnen inzien en zendingen kunnen track- en tracen. Met de problemen rondom Corona en de ontstane 1,5 meter samenleving zagen wij in dat onze chauffeurs en laad- of losrelatie het grootste risico lopen op het moment van uitwisseling van de vrachtbrieven. Bij deze uitwisseling blijkt het vaak lastig om 1,5 meter afstand te houden.

Ketendigitalisering
In de sectoren waar wij opereren zien wij dat ketendigitalisering hoog op het agenda staat. In de bloembollensector draait nu bijvoorbeeld een project om de digitale infrastructuur van de sector te versterken. Dit zal volgens de projectgroep leiden tot een 100% digitalisering van alle levernota’s in 2021. Uiteraard volgen wij de ontwikkelingen in de sectoren waarin wij opereren met grote interesse en sluiten wij graag aan bij dit soort digitaliseringsvraagstukken. Als alle levernota’s digitaal van A naar B gaan, dan is het moment daar om ook het transport papierloos te maken. Daar zijn wij nu alvast klaar voor. 

Van Dooren Driver-APP
Met de uitbreiding van een nieuwe Smartphone-APP voor onze chauffeurs en charters die voor ons rijden wordt het mogelijk om vrachtbrieven digitaal te gaan ondertekenen zonder fysiek contact tussen chauffeur en laad- of losrelatie.

De procedure werkt als volgt:

  • De opdrachtgever geeft zendingen digitaal op via de Van Dooren Klanten-APP
  • De laadrelatie autoriseert de zendingen per rit met een ‘standaard’ handtekening in de Van Dooren Klanten-APP
  • De chauffeur tekent met de Van Dooren Driver-APP voor de zendingen die hij of zij komt laden
  • De losrelatie autoriseert de zendingen per rit met een handtekening in de Van Dooren Klanten-APP

De digitale vrachtbrief geeft alle betrokken partijen live-informatie betreffende de status van de zending, eventuele op- of aanmerkingen en autorisatie van de zending. De APP’s zijn gratis te gebruiken voor alle klanten en laad/losrelatie van Van Dooren Transport en Van Dooren Forwarding en zijn beschikbaar voor zowel iOS als Andriod. 

Internationaal Transport

Ons internationale transport wordt voorlopig nog vergezeld door een papieren CMR. Helaas zijn veel landen in Europa nog niet klaar voor de digitale vrachtbrief en moet volgens de letter van de wet het transport nog worden voorzien van een wettelijk erkend vrachtdocument. Internationaal is dit nogsteeds de CMR. 

Blijf op de hoogte