Van Dooren Transport

Project zonne-energie | Van Dooren Transport, Forwarding & Trucktechniek

26 maart 2015

Van Dooren Transport, Forwarding en Techniek  100% CONeutraal!!!

Vanaf 1 mei 2015 zullen de gebouwen van Van Dooren,  achter de Watertoren te Hillegom 100% CO2  Neutraal worden door het plaatsen van 1008 zonnepanelen die ¼ megawatt energie zullen gaan opwekken. De gebouwen waar Van Dooren Transport, Van Dooren Forwarding en Van Dooren Techniek hun onderkomen hebben zullen 100% selfsupporting worden wat betreft de elektriciteit. De kantoren worden verwarmd en gekoeld door elektrische verwarming / airco’s en draaien dus niet op gas. Tevens worden door deze investering alle heftrucks, elektrische meerijtrucks en elektrische pompwagens die in de vrachtwagens worden gebruikt met zonne-energie opgeladen. De zendingen van onze klanten worden dus echt 100% CONeutraal op- en overgeslagen en geladen en gelost.

Elektrische vrachtwagens

“We hebben gekozen om ruim in te zetten qua stroomproductie. Dit omdat we in de toekomst de behoeft aan elektriciteit alleen maar zien groeien. Zwaarder wordende zendingen en het behoud van een goede gezondheid van het personeel vereisen meer elektrische pompwagens die alle dagen opgeladen dienen te worden. En we zien binnen afzienbare tijd de kwaliteit van batterijen verbeteren en de kostprijs van batterijen dalen. Zo zal het ook interessant worden om te kijken naar de mogelijkheden voor het inzetten van elektrische vrachtwagens voor het regionale werk. En dat betekend een schonere bollenstreek!”, aldus Alex van Dooren

Onderhoud & APK

Ook de afdeling truck & trailertechniek zal de verbruikte energie volledig zelf gaan opwekken. Op de werkplaats worden 100 panelen gemonteerd die ruimschoots de energie opwekken die wordt verbruikt voor het onderhoud, reparaties en APK’s  van het wagenpark van Van Dooren Transport. Ook de wasstraat wordt elektrisch aangedreven en zo wordt het wassen van het wagenpark nog  ‘schoner’.

Expirion

Het businessplan is uitgewerkt in samenwerking met Expirion – Experts in Solar – uit Hillegom en ook de installatie zal door deze specialisten worden uitgevoerd.  Mede door een mooie SDE  overheidssubsidie is dit project van de grond gekomen. Meer info?  www.expirion.nl

Via onderstaande foto’s zal u als bezoeker van onze website op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen van het project. 

INSTALLATIE VAN DOOREN TRANSPORT EN FORWARDING

INSTALLATIE VAN DOOREN TRUCK- EN TRAILERTECHNIEK

Blijf op de hoogte