Van Dooren Transport
Urselmann Transport Bergen

Van Dooren Transport neemt Urselmann Transport Bergen (LB) over

5 juli 2018

Urselmann Transport BergenPERSBERICHT 5 juli 2018

Van Dooren Transport, specialist in het transport van bloembollen, vaste planten, youngplants, zachtfruitplanten en boomkwekerijproducten ondertekende recentelijk het contract voor de overname van Urselmann Transport Bergen (UTB)

UTB en Van Dooren werken al jaren samen als partners in voornamelijk het transport van vaste planten en bloembollen. De klik was er dus al jaren. Zowel op zakelijk als op persoonlijk vlak. Deze klik, het gebrek aan opvolging bij UTB en de veranderende regelgeving in het transport heeft Geert Urselmann doen besluiten aansluiting te zoeken bij Van Dooren. Met de voornaamste reden een gezonde voorzetting van de dienstverlening voor de klanten en uiteraard het behoud van banen voor het personeel.

Het werkgebied van UTB is voornamelijk Noord- en Midden-Limburg en Brabant. Dit was voor Van Dooren ook een belangrijke reden voor de overname.  Van Dooren ziet Noord-Limburg als een gebied met veel potentie. Zowel in de vaste planten als in de bloembollen, boomkwekerij, zachtfruit- en groenteplanten. Met deze overname hoopt Van Dooren naast de bestaande locaties in Hillegom en Breezand een gezonde start te kunnen maken in ‘Het Limburgse’.

Met de overname willen  Van Dooren Transport en  Van Dooren Forwarding zichzelf sterker positioneren. De omgeving Venlo is een perfecte locatie voor het crossdocken van veel zendingen van Nederlandse en Duitse relaties.

Alle personeelsleden van UTB gaan mee in de overname die per 1 september 2018 definitief zal plaatsvinden. Geert Urselmann zal als bedrijfsleider op de locatie Bergen gaan opereren.

Urselmann Transport Bergen werd in 1957 opgericht door de Gebroeders Urselmann.  Van Dooren Transport is opgericht in 1895 en wordt inmiddels geleid door de 5e generatie Van Dooren.

Geert Urselmann:  ” Door het samenvallen van de netwerken van UTB en van Dooren Transport zullen we slagvaardiger kunnen reageren op de aanvragen die ons vanuit de markt bereiken. We zijn ervan overtuigd met deze overname de juiste formule gevonden te hebben om voor onze relaties de logistiek van hun producten te waarborgen en de huidige serviceverlening naar een hoger niveau te tillen. Vanuit UTB bedanken wij alle klanten voor het in het verleden in ons gestelde vertrouwen en zullen ons er in de nieuwe formule voor blijven inzetten om uw logistiek tot een succes te maken.” 

Blijf op de hoogte