Van Dooren Transport

Werkgeversverklaring + Eigen verklaring Avondklok

20 januari 2021

Onze chauffeurs zijn uitgezonderd van de avondklok die zaterdag 23 januari 2021 om 21:00 uur ingaat en geldt tot 10 februari 2021 04:30 uur. Dat maakte het kabinet 21 januari bekend. Als avondklok ingaat moeten medewerkers in de transportsector, zoals chauffeurs en logistiek medewerkers twee verschillende formulieren bij zich hebben, om aan te tonen dat zij voor hun werk buiten zijn tussen 21.00 uur en 04.30 uur. 

Uiteraard zijn wij tevreden dat het kabinet luistert naar de oproep van TLN om de transportsector uit te zonderen van de avondklokverplichting. De uitzondering geldt ook voor woon-werkverkeer.

Werkgeversverklaring + Eigen verklaring avondklok

Medewerkers in de sector transport en logistiek zijn uitgezonderd van de avondklok. Om te bewijzen dat zij tussen 21:00 en 04:30 voor hun werk onderweg zijn, worden werknemers verplicht twee verschillende formulieren bij zich te hebben. Het gaat om een werkgeversverklaring en de ‘Eigen verklaring avondklok’. De werkgeversverklaring moet worden opgesteld en geautoriseerd door de werkgever. De Eigen verklaring avondklok moet de werkgever zelf invullen. ZZP’ers en eigen rijders mogen een eigen werkgeversverklaring invullen. 

De formulieren zijn hieronder te downloaden:

Meer informatie over het downloaden en digitaal invullen van de formulieren vindt u op de website van Rijksoverheid 

Blijf op de hoogte