Van Dooren Transport

Van Dooren Transport steunt inzamelingsactie Tulip Store voor Kiev

19 oktober 2022

Komend voorjaar bloeien er 150.000 tulpen in het Dobropark in Kiev. Een inzamelingsactie leverde binnen twee weken dit aantal tulpen op. Initiatiefnemer is Michel de Bruine van Tulip Store.

Dobropark is een grote bloemenshow van 300 hectare die in 2020 zijn poorten opende. De eigenaar en directrice van dit park waren afgelopen voorjaar te gast in de Tulip Store Showgarden in Voorhout. Toen initiatiefnemer Michel de Bruine van Tulip Store hoorde dat er dit najaar bijna geen bollen geplant kunnen worden, besloot hij een inzamelingsactie op te starten. 

“Door de oorlog waren er geen bezoekers in Dobropark afgelopen voorjaar en dus geen geld om nieuwe aankopen te doen. Het zou natuurlijk geweldig zijn als de mensen komend voorjaar toch, hopelijk in vrede, van de Nederlandse tulpen kunnen genieten. Fantastisch om te ervaren dat vele kwekers en andere bedrijven heel graag meewerken aan deze actie”, aldus Michel de Bruine, eigenaar Tulip Store.

Vernietiging van het hoofdgebouw

Een andere grote tegenvaller voor het park was de vernietiging van het hoofdgebouw. Directrice Viktoria Ryzhkova van Dobropark vertelt: “Russische troepen verbleven meer dan een maand in ons park. Toen zij 4 april jl. het park verlieten, hebben ze het hoofdgebouw helemaal vernietigd. Wij zijn ongelofelijk blij met deze actie vanuit Nederland.”

Verwerking tulpenbollen

Komende week worden alle bollen door Van Dooren Transport uit Hillegom gratis bij de deelnemende kwekers opgehaald. Alle bollen worden verwerkt en klaargemaakt op de locatie van Tulip Store in Lisse. Beelen Verpakkingen stelt de te gebruiken kartonnen dozen ter beschikking. Het lokale uitzendbureau NWH Jobs deelt mee in de kosten van het verwerken. 

Over twee weken worden de bollen vervoerd naar Kiev waar ze direct geplant gaan worden. De volgende bedrijven werken mee aan deze unieke actie: C.Th.M. Ammerlaan, Beelen Verpakkingen, Boltha, Van Dooren Transport, A.A. Duineveld, Wed. A. van Haaster, Kesteloo, J. Th. Kreuk, Ligthart, NWH Jobs, Rotteveel Burgerbrug, J&W. van der Slot, Van der Slot Tulips, Tulip Store, QJ. Vink, Worldflower en W. van Lierop.

Blijf op de hoogte